"خیبرآنلاین" - طبیعتا عدم استقبال کشورهای خارجی از مراسم تحلیف رئیسجمهور، برای دولتی که اوج افتخاراتش را در صحنه سیاست خارجی قلمداد میکند، پیام خوشایندی قلمداد نمیشود. به نظر میرسد دولت یازدهم نه تنها با میدانداری مذاکره در ادبیات سیاستخارجی و چشمپوشی از نقشآفرینی در جبهه جهانی مستضعفین، از جایگاه محبوب خود در میان ملتها فاصله گرفته که حتی در به دست آوردن دل دولتها نیز کارنامهی موفقی بر جای نگذاشته است.
به گزارش رجانیوز، با برگزاری آیین تنفیذ، رئیس جمهور منتخب مشروعیت یافت و با برگزاری آیین تحلیف ریاست جمهوری ایشان رسماً آغاز گردید. انشاالله با پیروی از منویات رهبر انقلاب اسلامی و پاسخگویی عملی به مطالبات واقعی مردم و عمل به مسئولیتهای مصرح در قانون اساسی، ایشان بتواند از منافع ملی دفاع نماید.
اما آنچه مهم است این است که چه سیاستهایی تأمینکنندهی منافع ملت ایران است. هرچند حضور مقامهای خارجی در آیین تحلیف از لحاظ محتوایی اهمیت چندانی ندارد، اما از نظر شکلی شاخص قابل توجهی برای ارزیابی جایگاه کشور در عرصهی خارجی است. از آنجا که از نظر رئیسجمهور، مهمترین دستاورد دولت یازدهم در حوزهی سیاست خارجی بودهاست، مقایسهی سطح مقامهای شرکتکننده در آیین تحلیف از کشورهای منطقه در سالهای 1392 و 1396 میتواند ارزیابی واقعبینانهای را از میزان توفیق دولت یازدهم در حوزهی سیاست خارجی نشان دهد.
بررسی مقایسهای سطح مقامهای شرکتکننده از کشورهای منطقه در آیینهای تحلیف سالهای 1392 و 1396 (اطلاعات زیر برگرفته از رسانهها و فضای مجازی است)
1. افغانستان: رئیس جمهور (بدون تغییر)
2. عراق: رئیس جمهور (بدون تغییر)
3. ارمنستان: رئیس جمهور (بدون تغییر)
4. آذربایجان: رئیس مجلس (بدون تغییر)
5. ازبکستان: رئیس مجلس (بدون تغییر)
6. سوریه: نخستوزیر (بدون تغییر)
7. ترکمنستان: از رئیس جمهور به وزیر خارجه (کاهش سطح)
8. تاجیکستان: از رئیس جمهور به فرستاده ویژه (کاهش سطح)
9. لبنان: از رئیس جمهور به رئیس مجلس (کاهش سطح)
10. قزاقستان: از رئیس جمهور به وزیر خارجه (کاهش سطح)
11. پاکستان: از رئیس جمهور به رئیس مجلس (کاهش سطح)
12. ترکیه: از دو وزیر خارجه و توسعه به فرستاده ویژه (کاهش سطح)
13. روسیه: از رئیس مجلس دوما به معاون نخستوزیر (؟)
14. قطر: از امیر به فرستاده ویژه (کاهش سطح)
15. کویت: از معاون نخستوزیر به فرستاده ویژه (کاهش سطح)
16. عمان: از وزیر فرهنگ به وزیر مشاور (کاهش سطح)
17. گرجستان: از وزیر خارجه به معاون نخستوزیر (؟)
18. امارات: از رئیس مجلس به عدم مشارکت
19. هند: از وزیر خارجه به عدم مشارکت
20. عربستان: از وزیر مشاور به عدم مشارکت
نتیجه:
1- سطح مشارکت هیچ یک از کشورهای منطقه (20 کشور) در آیین تحلیف سال 1396 نسبت به سال 1392، افزایش نداشته است.
2- فقط سطح مشارکت 6 کشور در آیین تحلیف سال 1396 نسبت به سال 1392 تغییر نکرده و کاهش نیافته است.
3- سطح مشارکت دستکم 12 کشور از 20 کشور منطقه در آیین تحلیف سال 1396 نسبت به سال 1392 کاهش یافته است.
4- 3 کشور که در سال 1392 در سطح وزیر و یا رئیس مجلس در آیین تحلیف شرکت داشتهاند، در سال 1396 از اعزام مقام برای حضور در آیین تحلیف امتناع نمودهاند.
حال پاسخ به پرسشهای زیر چیست؟
- سیاست خارجی دولتی که پس از 4 سال نقشآفرینی باعث شود سطح مشارکت مقامهای شرکتکننده در آیین تحلیف (از کشورهای منطقه)، افزایش نیابد، موفق است؟
- سیاست خارجی دولتی که پس از 4 سال نقشآفرینی باعث شود سطح مشارکت مقامهای شرکتکننده در آیین تحلیف (از کشورهای منطقه)، به شدت کاهش پیدا کند (70 درصد) موفق است؟
- سیاست خارجی دولتی که پس از 4 سال نقشآفرینی باعث شود برخی کشورها که در سطح وزیر و رئیس مجلس در آیین تحلیف قبلی مشارکت داشته ولی در سال 1396 هیچ مقامی را به آیین تحلیف اعزام نمیکنند، موفق است؟
موضوع مطلب : دولت12